Så här efter alla festligheter kanske du har en massa korkar (eller har några i en gömma) & då kan du göra en himla massa roliga saker. Man kan göra en fågel, eller en hund. Man kan också göra en anslagstavla och ett karottunderlägg. Eller så kan du göra stämplar som jag. Jag färgar in korken innan jag börjar skära i den (för att ha bättre koll på hur mitt mönster blir). Var försiktig bara, slint inte med kniven/skalpellen (jag använde en vass skalpell).

Nu skall jag dricka upp kaffet, plocka ihop pinnarna (ett av dagens workshops-verktyg) som ligger på tork och sedan vänta in en barngrupp som kommer för att ha måleriworkshop om en stund. Det ska bli riktigt roligt. Får berätta mer i morgon. Vad gör du idag?

You might have a cork or two since new years eve (or perhaps some in a jar…) anyway you can do a lot of fun with corks: a bird, a dog, a corkboard or a coaster. And you can do stamps like me – be careful though, you have to use a really sharp knife/scalpel.
/Madde

Tagged with:
 

7 Responses to Bubbel-återbruk

 1. Elin skriver:

  Jag ritar och målar – för första gången på en evighet känns det som :)

 2. madde madde skriver:

  Härligt!

 3. Britt Dahné skriver:

  Stick och täljgille på Hemslöjden i Visby. Det är så kul att träffa alla sina hanverkskompisar, och Brändus spelar och sjunger….En trevlig eftermiddag väntar mig och solen har tittat fram….

 4. Ann skriver:

  Jag åker en tur till Växjö och umbra med garnvänner. :-)

 5. IréneJB skriver:

  Stickcafé i kväll. Men innan det är jag sugen på att ta upp klottrandet från 50 bilder på 50 dagar. Eller börja en Art Journal. Vet att många använder “gamla” böcker, och det har jag ju några här hemma :)
  Men vad grundar man sidorna med? Vill ju kunna använda både akvarell och akryl.

  • madde madde skriver:

   Oj, vad spännande! Jag grundar med gesso – målar både med akryl, gouache och tusch (samt klistrar). Jag målar ju sällan med akvarell i dessa böcker – det blir ju inte akvarellkänsla som om du använder ett akvarellpapper – däremot så späder jag tusch och akryl jättemycket så att jag laverar med dem och får fin transparens.

 6. IréneJB skriver:

  Tack! Ska in till stan på fredag, så då blir det ett besök i konstnärshandeln för att köpa gesso. Har varken tusch eller gouache. Men späda akryl kan jag ju göra. Är inte ute efter akvarellkänsla, utan mer genomskinligheten. Och akvarellfärger har jag ganska gott om i olika kvaliteter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + nio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange