I ett träd längs vägen, på vägen in till stan, så hänger en docka. Den har hängt där länge nu. Jag har tänkt att jag måste stanna och fota denna övergivna, borttappade lilla docka och nu har det blivit av. Någon har tappat den – men är det en docka som någon ville ha kvar eller är det en docka som låg på en släpvagn med skräp och ramlade av. Finns det någon liten människa som saknar denna eller är dockan för evigt bortglömd? Vem är den som saknar och vem är den som glömt? Barn, tonåring eller vuxen? Man eller kvinna, pojke eller flicka? Vem är det som hängt upp den i ett träd, vem var det som hittade dockan? Andra som åker förbi, har dom sett att det hänger en docka i ett träd? Vad tänker dom om det? Sådana saker går jag omkring och funderar på om dagarna.

There´s a doll in a tree by the road. Someone has to have dropped it. Someone has hunged it in the tree to be found again. Who? Who´s the owner? Is the doll missed? Not? This is things I think about…
/Madde

Tagged with:
 

One Response to I ett träd längs vägen

  1. beatrice skriver:

    jag tänker också på såna saker. denna dockan var läskig…
    en gång såg jag en porslinsjultomte stå på ett elskåp. jag tog ett foto av den, och när jag gick förbi nästa dag, var den borta. men jag har ändå inte kunnat glömma den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.