Jag hade turen att vinna boken 268 byggnader härom veckan. Det är Britta Johansson/korstygnsbolaget senaste bok. Det är en liten, enkel, sparsmakad bok med 268 mönster på byggnader. Mönster som Britta hittat i världens alla broderiskatter från 1800-talet eller tidigare. Det finns ingen historisk återblick eller fokus på ursprung. Det handlar om mönster.


Britta skriver att hon har en förhoppning om att dessa mönster kan inspirera till egna avtryck och uttryck. Jag fascineras över arbetet, över samlandet, över passionen för korsstygnsmönster. (Britta har gett ut sammanlagt 12 böcker med historiska mönster) Får se om det ger avtryck i mitt broderi…

I won a book at korstygnsbolaget the other week. It´s a book with cross stitch patterns of buildings, from the 19th centrury and before, 268 of them. I´m fascinated by the book, by the woman collecting the patterns, by the passion of cross stitch. Let´s see if the book and it´s patterns will be reflected in my embroidery…
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Byggnader i korsstygn

  1. Elisabet skriver:

    Grattis till boken, Madde!

  2. Elisabet skriver:

    Ja, jag har äntligen satt mig och fixat lite med bloggen, ska lägga till och ändra lite mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange