Jag var ju i Östersund i helgen & där hann jag med riktigt mycket och jag tog massor av bilder. Bland annat hann jag med ett besök på Jamtli och fick en guidad visning av Överhogdalstapeten från vikingtid. Ett helt fantastiskt arbete. Man blir ödmjuk inför historien, tiden, hantverket och kunskapen.
Där fanns också dräkthistoria, fantastisk yllebroderi och målade skåp. Men också nutida broderi av Broderiets vänner och Handlaget (Broderiakademins lokalgrupp i Östersund). Jamtli är absolut värt ett besök (de har en fin museibutik också). Jag hann med mer och jag träffade fantastiska människor, såg ännu fler broderier, åt god mat, köpte vackra glas och var med på två workshops. Jag återkommer till det en annan dag. Hoppas att du hade en bra helg.

This weekend I was in Östersund and among other things I visited Jamtli and saw the Överhogdalstapeten ( a tapestrie from mometime between 1040 and 1170) . I´ll show more photos from all the great things I did in Östersund another day.
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Vikingatid & nu

  1. iHanna skriver:

    Fina bilder!

  2. Elisabet skriver:

    Roligt att se lite från Östersund!

  3. Britt Dahné skriver:

    Fina bilder och det var så kul att träffa alla fina människor, Elisabet… Vi saknade dig.

  4. […] jag var i Östersund, så gavs det två workshops i jämtlandssöm – två olik – jämtländskt yllebroderi […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 19 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange