Vid broderiakademins årsmöte hålls alltid en broderitävling på givet tema. Denna är öppen för föreningens alla medlemmar. Utställning av alla deltagande broderier samt röstning sker i anslutning till årsmötet. I år var temat mittemellan & HÄR kan du se Anna Karlssons & Jackie Eketorps guld- respektive silvernålsbroderier. Det är underbart att se alla tolkningar och uttryck. Men det jag gillar nästan allra bäst är nästan att se nåldynorna. Det är nämligen så att fjolårets vinnare av guld- & silvernålen gör en nåldyna för kommande års guld- & silvernålar (vinsterna). Dessa nåldynor är fantastiska konstverk & jag blir alldeles hänförd av dom.


Årets nåldynor är gjorda av Kerstin Hanstorp & Lillemor Andersson. Visst är de underbara. Små skulpturer! Jag har aldrig varit med i denna tävling, har hittills inte hittat vad jag vill göra på det tema som är bestämt. Men jag kanske måste försöka nästa år…

At the annual meeting with the embroiderers guild ther´s always a competition. The winners get a pin-cushion made by last years winners and I just love them. That´s my favourite part of it all. The pincushions are sculptures. Fantastic. I might have to enter the competition next year, to have a chance at the prize… (the actaul prize is a needle made out of gold, second prize is a silver needle)
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange