Jag måste få tipsa er om Klara Kristalovas utställning på Göteborgs konstmuseum. Klara visar sina skulpturer i keramik. Men här finns inget gulligt och tillrättalagt, här är det rakt på. Kermik ser man (i alla fall jag) sällan användas i konsten. Keramik tenderar att bli gulligt och snällt kan jag tycka. Men inte här. Kristalovas skulpturer stör mig till en börjar, jag går omkring och vet inte riktigt vad jag skall tycka. Måste jag tycka nåt? Det är inte vackert och lent, det är utdraget, förvrängt och ibland lite fult. Det är brunt och vitt. Det är blankt och glaserat. Men oj, vad jag gillar det. Oj, vad dom sätter sig i kroppen. Oj vad här finns bottnar, historier och vinklar. Klara Kristalova vill jag se mer av.


Jag har också haft fin-främmande. Hanna tittade in häromdagen. Himla skoj med långväga gäster. Och hur umgås då två bloggare en kväll i oktober (förutom att äta & fika å sånt) . Jo det blev akrylfärger, penslar och kartong. Hanna målade stillsamt och jag hade ju som vanligt färg överallt. Gott att ses!

I have to tell you about an amazing exhibition at the art museum in Gothenburg – ceramic sculptures by Klara Kristalova. They´re great! And then I´ve had a real treat – iHanna visited. Yay! We talked, ate, took photos & painted. Great seeing you!
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Klara & Hanna

  1. iHanna skriver:

    Ja, gott. Tusen tack för en massa mycket mycket bra dagar både i norr och söder!

  2. madde madde skriver:

    Detsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 15 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange