Jag har inte broderat så mycket på ylle. Knappt något. Jag vet egentligen inte varför, för jag tycker om ull och jag tycker att det blir vackert. På broderisymposiet pågick en workshop i yllebroderi med Carina Olsson. Jag gjorde studiebesök där, pratade lite, kollade lite och fotade lite. På kvällen lärde också en av kamraterna mig att göra en halvboll (plus att hon skickade med mig kläde och ullbroderigarn hem – så nu har jag inga ursäkter). Att titta in i på workshopen gav mig i alla fall en massa inspiration. Jag har lust :)


En massa inspiration gav också Carinas alla fantastiska yllebroderier. Hon hade med sig jättemånga fantastiska saker. Bland annat dessa vackra handledsvärmare med kavelfrans. Carina är också aktuell med en ny bok om yllebroderi på Hemslöjdens förlag, kom ut igår tror jag. men vi fick tjuvkika lite i den på symposiet.


I have´nt done a lot of embroidery on wool. On the embroidery symposium last week there was a wool embroidery workshop – wich I visited and took some photos of. That gave me a lot of inspiration. And it was really inspiring to see the teacher Carina Olssons work – see the wristwarmers above. She is also coming out with a new book about wool embroidery. Brand new. We had a snek peak at the symposium. A friend of mine at the symposium gave me beautiful wool and yarn – so now I can´t make any excuses. When shall I begin?
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Ylle, ylle & ull

 1. Fina Frun skriver:

  Vad mycket fint du visar här på bloggen!

  Kram/Fina Frun

 2. IréneJB skriver:

  Det där känner jag igen! Yllebroderi är så fint, men jag broderar nästan aldrig på ylle. Eller just nu broderar jag nästan inget alls. Får se om jag kommer igång igen under hösten.

 3. Elin Folkesson skriver:

  Åhh, yllebroderi är så fint. Jag älskar färgerna och mönstren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange