Jag måste få visa ett bildcollage från Broderisymposiet. Det bjöds på tre föreläsningar och två workshops. På kvällarna hann vi lära av varann och få små smakprov på de workshops vi inte gick. Mary Sleigh var en fantastisk bekantskap – en oerhört ödmjuk och trevlig kvinna, med ett fantastiskt öga och humor. Det dyker nog upp bilder från hennes workshop, Inspiration from African Textiles, på hennes blogg framöver. Nästan halva grejen med att på kurs är de människor man möter, att se det dom gör, samtala, iaktta, studera, lyssna och se. Hur roligt som helst. Jag hade också väldigt inspirerande och trevliga sambos under symposiet – jag delade stuga med Hanna, Linnéa, Else-Marie & Britt. Jag återkommer med mer bilder längre fram. Ni kan också läsa inlägg om symposiet hos Broderiakademin, Renée Rudebrant, Broderiforum & hos Textila Inslag.


Gårdagens bild är inspirerad av Elins kurbitsar. Jag klippte ut min från en tidning och lade sedan till tusch. Jag fotade också med en linjal för att ni skall förstå hur små mina bilder är, jag har förstått att det inte är så lätt att uppfatta storleken. Så här är dom. Detta är bild 16 av 50. Det är fortfarande lika roligt!

I have to show a collage from the Embroidery Symposium – it was so much fun. Half of the fun is the people – meeting them, talking, listening, watching, studing, learning…. We also got to listen to 3 lectures, and attend two workshops. I love Mary Sleigh, she´s a great, humble, funny, knowledgeable women. She will make a blogpost later on about the workshop. Ypu can also read about the symposium at: Broderiakademin, Renée Rudebrant, Broderiforum & hos Textila Inslag. And of course my daily art – no. 16 of 50.
/Madde

Tagged with:
 

7 Responses to Stygn, inspiration & nr.16

 1. IréneJB skriver:

  Verkar som att det varit riktigt bra dagar. Kul också med länkar till de andra som är med och gör 50 bilder. Sedan måste jag fråga. Du gör så fina collage med bilder på bloggen. Något tips till mej hur man gör? Skulle vara praktiskt att lägga upp collagen ibland.

 2. madde madde skriver:

  Ja det var riktigt bra dagar :)
  Jag gör mina bilder på bloggen i ett speciellt mått (alltid 600 pixlar breda) Så då väljer jag att göra (i collaget ovan) att göra alla bilder 200 x 200 pixlar, då rymmer jag nio stycken. Andra gånger väljer jag att kanske ha fyra bilder, ja då blir de 300 x 300 pixlar. Jag har en förkärlek för precis fyrkantiga collage, men det har hänt & händer att jag använder andra format också. Jag beskär alltså bilderna i ett fotoredigeringsprogram (& förinställer skärverktyget att göra helt fyrkantiga bilder, sedan skalar jag om dem till exakt den storlek jag vill ha)
  Okej, eller saknar du någon info?

 3. IréneJB skriver:

  Gillar också kvadratiska bilder. Ska kolla om mitt fotoprogram tillåter att jag gör collage. Beskärningar gör jag ju redan. Fast just nu är jag mest trött efter att snart ha jobbat hela första veckan :)

 4. madde madde skriver:

  Det finns inget i mitt program som heter collage, utan jag öppnar en ny (tom) “bild” & i den klistrar jag in min småbilder (collagebitarna) & därigenom skapar jag en helt ny bild. Lycka till!

 5. […] i fem härliga dagar. Jag har längtat och sett fram emot detta länge – ja sedan det förra symposiet för två år sedan. Jag skall gå två workshops, lyssna på föreläsningar och möta människor. […]

 6. […] i fem härliga dagar. Jag har längtat och sett fram emot detta länge – ja sedan det förra symposiet för två år sedan. Jag skall gå två workshops, lyssna på föreläsningar och möta människor. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + femton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange