Jag besökte ju Luleå i helgen & då var ett besök på Norrbottens Museumgivet. Jag ville verkligen se “Hemslöjden 130 år!” (undra varför resten av landet firar 100 år men att norrbotten firar 130… hittade inget svar till det, ja, se norrbottningar). Det är en fin utställning, inte så stor som jag hade trott men här finns flera guldkorn, en massa kunskap och mycket inspiration. Se utställningen om du har vägarna förbi Luleå & man har verkligen tillfälle också för museet har förlängt utställningen till och med den 9 december. Trevligt när sånt händer.

Jag blev väldigt förtjust i Kerstin Neljes broderade vadmalsblommor och så blir man ju glad när man får se Jag blommars fåglar.


Är du sugen på lite slöjd själv så kan jag tipsa om Tyg & otygs födelsedagsutlottning av en  fin påse, 100% återbruk. Grattis Ida på bloggfödelsedagen!

Last weekend I visited Luelå and Norrbottens Museum for the handicaraft exhibition. I really liked it, not so big as I thought but really nice. I found a lot of inspiration, smiles and knowlege. The exhibition is open until the 9th of december so if you´re passing Luleå you have to see it. Meanwhile Tyg & otyg has a give away  :)
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Norrbottens slöjd

 1. Kerstin Nelje skriver:

  Satt ikväll och surfade runt på nätet och plötsligt såg jag mina egna vadmalsblommor. Snacka om att bli förvånad! Så jätteroligt att du tycker om dem!

  Bästa hälsningar

  Kerstin Nelje

 2. Kerstin Nelje skriver:

  Jag har även gjort hjärtat av pennor :)

  Ps Jag ser att vi delar intresse i knappar! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + sex =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange