Jag får inspiration från många olika håll till många olika saker. En av mina favoritkällor är böcker. Jag älskar böcker. Jag lånar (köper inte lika mycket som förr) och jag läser om de jag har. Hittar ständigt nya saker i gamla böcker. Det är väl så att man förändras och därmed hittar nya saker hela tiden, vilket ju är alldeles fantastiskt. Jag tänkte få dela med mig av några kanske inte helt självklara inspirationsböcker.

Själens fågel är en av de mest fantastiska böcker jag vet. Den  passar lika bra för 7-åringar som för mig som för 70-åringar. det är en kort, enkel berättelse om hur man ser ut inuti. Michal Snunit´har skrivit och Na´ama Golomb illustrerat.

Classic Rock Covers
är precis som det låter, en himla massa bilder på en himla massa skivomslag. Här finns klassiker, gräsligheter, en del ointressant, en massa kul och inspirerande. Den är utgiven av Taschen, så det är en billig bok. Jag är inte säker att just denna går att få tag på längre, men annars så finns det liknande.

Sara Lechners bok Faces/Gesichter är fin att bläddra i. Den är lågmäld och poetisk. Hon har en speciell bildvärld och det är speciellt att vandra iden.

En bok som varit med mig länge är Bilderbok av Marja Ruta. Marja är konstnär (född 1942) och boken innehåller hennes teckningar och grafik. Det är svart-vitt, det är realism, det är osentimentalt och direkt. Tycker mycket om hennes bilder. Jag köpte denna bok på antikvariat för tjugo år sedan, så om det finns särskilt många exemplar kvar vet jag inte. Hittade ett på bokbörsen. Kanske går den att låna på ett bibliotek.

I love books. I have a lot (don´t buy as much as I used to though) and I borrow a lot in the library. This is some f the books that inspire me. I find inspiration in almost any book. Here´s some samles.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Från många håll

  1. Elin Folkesson skriver:

    Samma här! Älskar att bläddra i böcker. Jag har lite problem med att låna på biblioteket bara – de ska alltid tillbaka precis när jag är mitt inne i dem… Jag vill ha dem tillgängliga under en lång period.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 18 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange