Att brodera text är ofta inte snabbt gjort men det enklaste och många gånger det snyggaste tycker jag är att använda sig av läggsöm. Jag har två trådar & syr fast den ena med den andra. Med läggsöm går det väldigt enkelt att skriva skrivstil i ett broderi, går lika lätt använda sig av versaler) och roligt är det. Jag tycker också att det blir snyggt. Här har jag använt moulinegarn (alla sex trådar) som jag sedan stygnat fast med en kontrasterande senapsgul sytråd.


Här har jag också skrivit på tyget med silverpenna, bara för att få en liten glittrande effekt under bokstäverna. Oftast använder jag dock en textilpenna. Jag gillar effekten som blir av det tjocka garnet i skrivstilen och den tunna sytråden. Fin kontrast. Jag har också använt orange garn som jag sytt ner med en starkt grön sytråd. Man kan också använda sig av läggsöm runt band, tygremsor och snören.


I like couching – I think that it´s the easiest way to embroid text. And it´s nice and beautiful asweel, especially for handwriting. In the embroidery I´ve used a contrast colour for the couhing, for an effect, for the design ( I used ordinary sewing thread and mouliné). In this embroidery I used a silver pen as an effect too, but ordianary I use fabric pens. Couching is easy and quite fast – I like that. You can also use couching for ribbons, strings or pieces of fabric.
/Maddde

Tagged with:
 

4 Responses to Brodera text

 1. Elin Folkesson skriver:

  Bra tips! Det har jag aldrig provat. Jag gillar broderad text på olika saker, men drar mig lite för att det tar tid att göra… Det där sättet känns snabbare, och snyggt blir det!

 2. Kerstin Nettelblad skriver:

  Tack för tipset, ska testa men för mig är den gamla skolstilen pekpinnegaktig, opersonlig och för puttenuttig. Jag är vänsterhänt och fick tidigt avsky för handstilsövningar.

 3. agata skriver:

  Du inspirerar! (Är dålig på att ge mig till känna, men desto ivrigare besökare av din blogg.) Nu vill jag också brodera vacker, sirlig läggsöm i starka kulörer.

 4. Britt Dahné skriver:

  Håller med, jag hade aldrig mäktat med att skriva texten på min 8 m långa tapet om jag inte jobbat med läggsöm.jag jobbade då med versaler annars hade det tagit dubbelt så lång tid….fast det är snyggare med skrivstil!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange