Idag blev det en färg. En stark färg som inte viker. En färg som lyser upp och säger till. En färg som inte alla gillar, fast det finns väl å andra sidan ingen som alla gillar. Färger med alla sina betydelser. I Japan skall lila symbolisera rikedom & ställning, i Iran är det färgen för det som skall komma, i Thailand bärs lila av en sörjande änka, i Egypten signalerar lila dygd och tro. Lila står också för överdåd och rikdeom…allt enligt vår nutida outsinliga källa till visdom, Wikipedia.
Bär du lila?

Today, I present to you, a colour – purple, lilac, archil…
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Lila

 1. Elisabet skriver:

  Nej, jag bär sällan lila.

 2. eva albrektsson skriver:

  Älskar lila!!!

 3. Elin Folkesson skriver:

  Jag har faktiskt ganska mycket lila i min garderob, i alla fall för någon som mest klär sig i svart och grått. Rosa finns det en hel del av också. Kanske beror det på att jag har tre döttrar? Åtminstone de två äldsta har haft många rosa plagg (deras eget val!).

 4. madde madde skriver:

  Ja, jag tror att lila kan vara en vattendelare emellanåt. Antingen eller. Jag gillar lila,gillar lila kläder, men har nog kommit på att jag inte äger så mycket alls…

 5. Elisabet skriver:

  Satt i kassan till en musikfestival i helgen. På fredagen var armbanden oranga, ingen kommenterade färgen. Lördagens armband var lila och det blev massor med kommentarer. “Lila, nej det passar inte till mitt nagellack!” “Lila, underbart, min älkslingsfärg!” “Oh, nej inte lila” och så vidare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange