Nu har jag haft en liten semester. Jag har varit i huvudstaden med maken och njutit stad och museer. Alldeles själva bland en himla massa turister, hur många turister som helst, och det var riktigt trevligt (ska göra ett resecollage någon dag).  Men oj, så skönt det är att komma tillbaka hem. Hemma är verkligen bäst. Jag har fått en massa inspiration och kommit på en massa roliga saker som jag vill göra. Så jag tänkte att det är väl lika bra att börja.

För ett par månader sedan fick jag en present av en kompis – en hög med papper, eller tunnare kartong egentligen, små kort. Dom är små, bara 7,5 x 10,5 cm.  Jag har använt de till små kort & hälsningar men nu har jag kommit på ett roligt projekt. Med inspiration av bl a  Huldas byrålådas veckoutmaningar och iHannas dagliga bilder så skall jag göra 50 bilder på 50 dagar.

Jag har bestämt att jag får göra hur som helst och använda det jag vill, gillar och har framför mig. Jag gillar det lilla formatet vilket också gör att det är lätt att ta med sig om jag åker iväg någonstans. Jag får göra bilden när som helst under dagen, när det passar mig bäst. Jag skall numrera dem, så att jag vet i vilken ordning jag gjort dem (kan vara roligt i efterhand). Jag skall göra en bild om dagen & kanske binder jag ihop det till en bilddagbok sedan, jag får se.
På måndag är min första dag, på måndag börjar mina 50 dagar. Vad gör du de närmsta 50 dagarna?
Hänger du med?

I got a present a while back – some cardstock (7,5 x 10,5 cm) – with inspiration from among others  Huldas byrålådas weekly art challenges and iHannas daily art I´ll make daily art for 50 days. 50 of any technique I like and want to try. I´ll number them and maybe even bind them into a book at the end. I´m so looking forward to it. I like the format, it´s easy to bring with me and always have in hand.
I´ll start my 50 art works on monday. What will you do the next 50 days?
/Madde

Tagged with:
 

24 Responses to 50 bilder 50 dagar

 1. iHanna skriver:

  Åh vad kul, utmaningar är bra för kreativiteten. Ser fram emot att få se några (alla?) bilderna!

 2. Elin Folkesson skriver:

  Det låter som en kul idé! Ser fram emot att se bilderna… (och känner mig frestad att hoppa på… ska fundera lite.)

 3. ann skriver:

  Vilken kulig ide det blir spännande.

  Du jag håller med borta bra men hemma allra superbästaste. Stockholm i all sin glans men tystnad kan man inte lyssna till där, vart finner de sitt lugn tänkte jag när jag såg en tjej på tunnelbanan som hade varit och plockat kantareller.

 4. Anna W skriver:

  Jag hoppar gärna på utmaningen. :-)

 5. Renathe skriver:

  Spännande! Ska bli kul att se :)

 6. madde madde skriver:

  Vi får väl se om jag visar alla bilderna…just nu vill jag visa alla, men jag har ju inte ens börjat. Jag är i alla fall grymt peppad :)

 7. PetraMaria skriver:

  Det där låter ju hur skoj som helst. Funderar på om jag ska hoppa på utmaningen…jag behöver verkligen få igång mig själv…hmmm

  • madde madde skriver:

   Hoppa på :) gör små bilder, håll det opretentiöst och fritt (det är mitt mål) . På 50 dagar hinner man göra allt mellan himmel och jord i alla möjliga tekniker med mycket eller litet tid, med mer eller mindre inspiration och lust…

 8. Laila skriver:

  Jeg blir med på dette. Et lite bilde hver dag i 50 dager, akkurat hva jeg trenger nå. Takk for inspirasjon!

 9. Maria skriver:

  Hej!
  Nu är jag vid en vanlig dator så nu kan jag skriva som vanligt. Min telefon hoppar när jag ska skriva på FB, så jag kan inte se vad jag skrivit.
  Jag är på vift några dagar, men om jag hittar något bra block eller papper här där jag är så tänkte jag också börja med små bilder imorgon som i din utmaning. Dock törs jag inte lova att det blir varje dag i 50 dagar. Mitt liv är så snurrigt, så ibland hinner jag inget. Hoppas att det går bra att vara med så mycket man hinner.

  • madde madde skriver:

   Gör en, gör tio, gör trettiosju…hur många eller få du hinner och har lust med. Himla roligt att du vill vara med.

   • Maria skriver:

    Ska länka hit eftersom jag skriver om utmaningen och häpnar när jag läser att du skrev då innan det började:”Gör en, gör tio, gör trettisju…” Lite läskigt att det blev just 37 blommor för mig…

 10. Gunilla skriver:

  Vilken bra idé! Och vilken härlig utmaning. Den gamla bunten A6-papper kommer äntligen till användning – 50 ark ligger nu och väntar på måndagen … Jag hänger alltså med.

 11. Emma skriver:

  Oj så skoj!
  Hakar på :)

 12. […] hakat påsen rolig utmaning som kommer från Designmadde. Jag rita/skapa en bild om dagen i femtio dagar. Vi får se hur det går men det här är mitt […]

 13. Emma skriver:

  Klar med bild ett! :)

 14. […] Har hakat på en utmaning! […]

 15. Juli i färger skriver:

  […] hela hösten. Jag börjar med de första 50 dagarna. Jag har utmanat mig själv i att göra en bild om dagen i 50 dagar (& flera har hoppat på min utmaning & jag är hur glad som helst för det). Jag älskar […]

 16. Anna skriver:

  Finemang! Ibland behöver man en spark i baken. Du gav mig den :) I dag sätter jag igång!

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − fjorton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange