Plast finns överallt, vi omges av plast mer eller mindre. Istället för att bara slänga kan man ju försöka göra vackra och hållbara saker av den. Jag gillar att fusa plast – att smälta samman. Det är enkelt, tar kort tid och allt du behöver finns hemma. Leta rätt på några plastpåsar och klipp i delar – här har jag klippt i remsor av olika tjocklek och snabbt flätat (lägg flera lager).


Sedan är det dags att ta fram strykbräda, strykjärnet och bakplåtspapper. Lägg plasten emellan två blad bakplåtspapper & stryk sedan med strykjärnet tills plasten smält samman. Du ser och “känner” det. Jag har köpt strykjärn för en tjuga på loppis som jag använder när jag har kurs  så jag riskerar inte att förstöra mitt fin-strykjärn. Med fusad plast kan du sy pennfack, skidfodral, shoppingkassar, brödkorgar – ja vad som helst egentligen. Allt som du hade tänkt att göra av tyg kan du sy med fusad plast.


Denna plasten har jag använt för att göra ATC av. Jag har ännu inte bestämt mig för om de skall få vara som de är eller om jag skall lägga till något. Kanske tecknar jag på dem, eller stygnar, eller gör collage på en liten del eller…

There´s plastic all around. Every where we look there´s plastic. So why don´t use it for something fun and creative. I like to fuse plastic – fuse with an iron – just make sure to use baking/oven-paper between on both sides of the plstic before fusing it with the iron. You can do everything with this plastic (everything you use fabric for) – you can sew bags, covers, wallets etc and like I do ATC´s. I might just leave these plastic ATC´s or I might stitch some or draw or collage…
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Plast, plast, plast…

 1. Elin Folkesson skriver:

  Det har jag läst om tidigare men aldrig provat. Jag lägger det till listan på saker jag vill göra… Det är en lååång lista! (och tur är väl det – vad tråkigt om man inte vill göra någonting!)

 2. Renathe skriver:

  Har inte heller provat fusing än men min samling av plastpåsar i vackra färger börjar öka ;)

 3. Tyg och otyg skriver:

  Ja, visst är det kul? Fina ATC! De påminner lite om det som jag skickade till dig, men det var ju en god idé att fläta först och fusa sedan. Måste jag också prova!

 4. Maria skriver:

  Måste testa det där någongång!

 5. […] använda i ateljén, i min kurslokal eller när jag själv åker på kurs. En strykbräda för att fusa plast på, stryka på vliesofix eller bara pressa lite. Prefekt! Tack för inspirationen […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange