Vi har en farstu till vårt hus. En jätteliten en, med fönster åt tre håll. Den var det första vi gjorde om när vi flyttade hit för sju år sedan. Vi målade  furuväggarna vita (det enda rummet i huset med vita väggar), vi snickrade en bänk tvärs över, sydde en dyna & gjorde ett litet väggfast bord, det är allt som ryms, det är ett mycket litet rum. Det lilla rummet blev ett ljust och inbjudande rum. Det är också en kallfarstu, alltså oisolerat, så på vintern fungerar det endast som vindfång. Detta göra att farstun är vårt sommarrum. Ett sommarrum vi gillar och trivs i. Här sitter jag och dricker kaffe, läser tidningen, en bok, ser ut över världen och vattnet. Här sitter vi och äter middagar (bara maken och jag, det ryms just inte så många fler, fast det har hänt att vi klämt in en kamrat ibland också). Här är det skönt att vara de där dagarna vädret inte är på topp. En liten, liten oas.

We´ve got a vestibule – it was the first thing we redecorated when we moved in seven years ago. We painted the walls white, built a wall fixed table and  bench. This is a room wich is really small and not insulated so it only works in the summer. It´s our summer room. This is where I drink coffee, read books, magazines. Ths is where we eat dinner. When the weather don´t say “be outside”. I love this space, this room, this corner of our house.  It´s a small oasis.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to En liten oas

  1. […] min farstu som jag berättade härom dagen så byter jag ut dekorationer i fönstret efter humör & vilka […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange