Jag hade en trevlig kväll – syjunteträff – men denna gången kom textilfärgerna fram, så vi tryckte och målade på tyg. Det skall bli sommardukar till växthuset  med textiltryck & broderi, en gardin till en dotter, julkort (ja, vissa har framförhållning) & själv så målade, tryckte och provade jag en hel massa (tack Tina för att du fotade mina målande händer). Man kan trycka/stämpla med allt mellan himmel & jord. Vi använder rätt ofta träbitar – regelvirke med sågade eller borrade spår i änden – de blir enkla & billiga stämplar. Lägg en klick färg på ett fat & en bit skummgummi/diskduk över & vips så har du en egen stämpeldyna.
Mina tygbitar kan nog bli till ATC längre fram. Ganska troligt. Roligt hade vi i alla fall & som grädde på moset hade Inger med sig dajmtårta (te & dajmtårta kan göra vem som helst lycklig). En tårta som vi alla älskar:

LENAS DAJMTÅRTA

Botten: 3 äggvitor (hårt vispade), 2 dl strösocker, 1 dl skållad & mald mandel
Rör ihop detta försiktigt. Bred ut smeten, som en rund botten på smörat bakplåtspapper/teflonduk. Grädda i 140 grader ca 60 min. Låt kallna.

Fyllning:3 äggulor ( som vispas hårt med strösockret), 1 dl strösocker, 5 dl vispad grädde, 2 st dubbel-dajm (hackad)
Blanda ihop allt och bred över den kalla bottnen.
Frys tårtan ca 24 timmar. Låt tina ca 30 minuter innan servering. (håller sig ca 1 månad i frysen)

I had a great evening with my friends. We printed and painted on fabric – it´s going to be table cloths, drapes, christmas cards (some is really prepared) & I just painted and printed, played and experimented. It´ll probably becom ATC´s or something like that in the future. We also got a real treat in a dajmtårta, it´s so yummy. The recipe is above, but you have to traslate it yourself :)
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − nio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange