Jag är med i syjunta. Vi är ett antal vänner och vänners vänner som nu har träffats i snart tre år – himla trevligt är det även om vi inte hinner ses särskilt ofta. Vi umgås, syr, stickar, virkar och fikar. Nu har vi också träffat en himla massa fler  – vi bjöd in till storyjunta. Inte en inbjudan som gick ut över världen  (det kanske blir en annan gång), men i alla våra nätverk i alla fall.Det resulterade i att vi var 23 personer som träffades och det var riktigt trevligt. Vi delade erfarenheter, fikade och det stickades, virkades och syddes. Vissa av kvinnorna (vi var 22 kvinnor & en man) hade trffats i 40 år, andra i 20. Helt fantastiskt!  Jag berättade om broderiakademin och min syjunta berättade om projektet som vi är med i – In a war someone has to die – broderade näsdukar till Hanne Bangs konstprojekt.  Vi rekommenderar detta till fler – att möta andra. Det är roligt!Some friends and I got a sewing circle – a couple of friends who meet and do things at the same time – thhhings like sewing, knitting, crochet work and we of course drink coffee. The ther day we invited more sewing circles (we have long tradition of them here in Sweden and the last couple of years they are back in fashion so to speak). So we met, total strangers, and it was fun since we all share the same interest. Some of the women had been meeting each other for 40 years, other for 20 years. Really impressive. We talk about the embroidery guild and the project we are in – In a war someone has to die – an art project with embroidery and hankies. We also shared experiences and drank coffe. This was a lot of fun!
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Storsyjunta

  1. Barbro Lindberg skriver:

    Det är så roligt att läsa det du skriver och titta på dina bilder. Jag blev väldigt inspirerad av Hanne Bangs projekt och har bestämt mig för att skicka mitt bidrag till helheten också. Tack för det Madde! Var rädd om dig!

    • madde madde skriver:

      Tack så hjärtligt, så glad att du läser min blogg! Å vad roligt, då medverkar vi i samma konstverk :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange