Jag har målat på porslin tillsammans med mina kamrater i byn. Ingen av oss hade målat särskilt mycket på porslin eller glas och för några var det en helt ny upplevelse. Ett bra tips var att tejpa en förlaga på insidan av burken som skulle målas. Burken som låg på en liten ställning, tillverkad av den påhittige maken. Jag målade ett par damer (överraskad?) på skålar. Jag visar dem en annan dag. Vi jobbade ju inte bara utan vi fikade också, och pratade. Lika trevligt som vanligt. Jag kan verkligen rekommendera att träffas så här grannar emellan. De flesta hade jag inte träffat alls innan vi började ses & nu känner vi varandra lite. Världen & byn blir större.

I´ve painted on glass and porcelain with the ladies from my village. Quite a new experince for the lot of us. But it was quite fun. I painted some ladies (surprised anyone?) on a couple of bowls. I´ll show them later on. We also talk, laugh and drink coffee when we meet. I can really recomend meeting your neighbours like this, creative meetings. It´s a great way getting to know each others.
/Madde

 

3 Responses to Porslin, glas & damer

  1. Åsa/Krumelurigt skriver:

    Vilken bra idé för att lära känna varandra, och samtidigt ha trevligt. Dessutom skapar det ju en “vi-känsla” i byn när man gör saker tillsammans.

  2. madde madde skriver:

    Ja, vi har jättetrevligt! Vi ses ungefär var 3-4 vecka och varierar dagar så att så många som möjligt har möjlighet att komma.

  3. designmadde skriver:

    […] Den sköra skönheten » Jag och kamraterna i byn ägnade ju en kväll till porslinsmålning & här är det jag gjorde. Jag köpte två begagnade skåla hos Röda korset & målade damer […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange