Ibland går det bara inte att låta bli att fotografera. Här var jag bara tvungen. På Dalkarlså Folkhögskola, i sysalen, så hänger dessa textiltryck på väggen, ett inramat och ett uppnålat. Jag tycker att det är roligt och orden får mig att le. Jag blir glad av dessa oväntade ord som helt plötsligt visar sig.


På insidan en en toalettdörr sitter detta textiltryck (i lagom höjd när man sitter ner). Det är ju bara att le! Det är så himla roligt att det är nedlagt tid på att trycka detta på textil & så välja att sätta upp det. Undrar vilka reaktioner dessa ord får av folk. Jag blir ju nyfiken? Undra hur länge det får sitta uppe? Men folkhögskolor i allmänhet är en mer tillåtande atmosfär än övriga världen vill jag påstå, så här får nog orden sitta längre än på en annan skola eller arbetsplats… Jag röstar i alla fall på orden. Fram för mer oväntade ord här i världen!

I could´nt resist taking these photos – the words made me smile, made me glad. They say something like “Docusoaps is made by spiteful people” and the framed one is I think an old saying, an old truth from when my grandparents went to school and started working or something like that…” A job well done gives satisfaction and is the pillar that society rests on” . The single word says “poop” and it´s taped on the toilet door, on the inside, just in the right hight for when you´re sitting down. I think it´s funny. All the words are printed on fabric, a lot of job is done here. Words are fun. Words are great! And it´s great to get to read unexpected words.
/Madde

 

Tagged with:
 

4 Responses to Bajs & dokusåpor

  1. Petra skriver:

    Här får du en länk där du kan se hur “bajsa” skylten såg ut när vi satte upp den http://www.mammasegen.com/bloggar/petra/en-epok-ar-over

  2. iHanna skriver:

    Rubriken fick mig att tänka på följande strålande citat: En god avföring är den bästa Hufudkudden. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 19 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange