Nu har jag färdigställt den hemliga utmaningen – vilket var den sista instruktionen från Slöjdakademin. Eller, inte riktigt. I instruktionen stod också att man skulle montera den & det har jag inte gjort. & så himla roligt jag haft!

Det där med montering är inte min starkaste gren & sällan något jag tänker ut i förväg. Jag monterar mina verk när jag vet var jag vill ha dem. Skulle jag vilja ha denna på väggen skulle jag montera den, skulle jag visa den på en utställning skulle jag montera den. Men just nu vill jag inte ha den på väggen & den skall inte iväg någonstans så då har jag inte motivationen att göra det. Just detta projektet hade ingen ursprunglig idé gällande slutdestination. I ett hemligt projekt så kan jag inte bestämma mig för att det skall bli något specifikt under arbetets gång, eftersom jag inte vet vart den kommer att hamna. Eftersom jag inte vet vad jag kommer att göra med den. Jag låser mig inte. Jag är öppen för allt. Det skulle ju kunna vara så att den slutgiltiga instruktionen var att lägga verket i en tidskapsel och skicka ut i rymden, byta med en kamrat, sälja på auktion…
Instruktionerna under projektet har varit: BOTTEN : ett missfärgat bomullstyg som jag sydde på lite bitar på med symaskin, YTA:  målade hela botten med textilfärger, FAVORITKONSTNÄR: det blev ett porträtt inspirerat av Helene Schjerfbeck, ÖDEHUS: fick mig att tänka på det vindpinade grå & slitna, solblekta gardiner så då lade jag till den grå organzan och stygnade samt den lilla biten rosa/grå bomullstyg vid pannan, NGT SOM SKALL SLÄNGAS: då hittade jag en prickig infodring som låg i papperskorgen i syateljén, MELLANRUM: jag klippte upp tyget & mellan två lager sydde jag ett nyckelhål, förmedalren mellan rummen, RÖTTER: fick mig att tänka på virkade dukar och det blev det blå textiltrycken, KLOTTER: sant, VÄRME/ELD/PASSION: jag applicerade Fasett-tyget i flammor och broderade langett, kedje- & förstygn, FÄRDIGSTÄLL: det blev röda stygn på det gröna längst upp, det blev en månskära fasett-tyg till höger, det blev förstygn i vitt & blått runt den tryckta blå blomman till höger, det blev kedjestygnstaplar på den rosa/grå tygbiten, det blev röda förstygn uppe till vänster.

Jag har haft väldigt roligt under dessa månader då denna utmaning pågått. Jag har verkligen sett fram emot söndagarna då jag fått en instruktion. Får ni chansen att prova något liknande – gör det! Vad ska jag göra nu då?

 This is how it came out – the secret craft challenge. It has been great being part of and I recomend it if you ever get the chance.
/Madde
Tagged with:
 

7 Responses to Inte hemlig längre

 1. Maria skriver:

  Riktigt härlig blev den! Jag har inte slutfört min, måste ta tag i den.

 2. iHanna skriver:

  Härligt konstverk, gillar hur alla detaljer är så vitt skilda men ändå passar ihop som ett pussel.

 3. eva albrektsson skriver:

  Åh Madde så härlig den blev.GILLAR!!!!
  eva

 4. ann skriver:

  Så kul Madde att få se hela, den är verkligen fin. Jag gillar ansiktet väldigt mycket och beundrar din förmåga att få till föreställande, något jag själv inte alls behärskar. Helheten och färgerna är mycket tilltalande. Kanske borde vi ha en verklig utställning det skulle vara väldigt kul att se dem alla tillsammans.

 5. Marie skriver:

  Helt fantastiskt Madde!
  Mitt stannade av när lövprojektet slukade mig totalt. Nu är det klart och kanske kanske tar jag tag i det igen.
  Marie

 6. madde madde skriver:

  Vilken energi ni ger mig i era kommentarer. Tack. En bra början på helgen!

 7. […] med anledning av ett Hemslöjden fyller 100 år). Jag har också broderat en del, färdigställt en hemlig utmaning, varit med om ett broderibyte och så har jag planerat en broderikurs. Men februari har också […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange