Jag, och många med mig har ett löv hemma. Eller rättare sagt stommen till ett löv. Vi har alla likadant, samma utgångspunkt. Det kommer att bli olika, 2000 olika. Lövet, alla löv, är en del av det kollektiva verket Ser du löven för alla träd, ett verk som är en del av Hemslöjdens jubileumsutställning som visas på Liljevalchs sommaren 2012 när Hemslöjden fyller 100 år. Det kommer att stå hundra träd på Liljevalchs, 100 träd med 2000 olika löv. Vilket helt fantastiskt projekt, vilken fantastisk idé.

Så just nu går jag omkring och tänker på hur jag skall göra med mitt löv, hur jag skall gå tillväga, hur jag skall göra det till mitt löv. Jag kan välja vilken teknik jag vill, vilka färger jag vill. Jag har en himla massa val jag kan göra. För många? Alla löv kommer efter utställningen att auktioneras bort till högstbjudande och pengarna kommer att gå till välgörande ändamål. Ska du göra ett löv?

Me, and 1999 others, now have a big wooden frame of a leaf at home. It´s going to be a leaf, a leaf in collective work called  Ser du löven för alla träd (Do you see the leafs due to all the trees) A work wich is a part of a big exhibition at Liljevalchs next year. It´s a part of Hemslöjden 100 th anniversary. So now I´m thinking a lot, sorting out ideas & doing sketches. I can use the technique of my choice, the colours of my choice…so I´ve got a lot of options. Maybe to many? After the exhibition, all the leafs will go on auction & the money will be donated to good causes.
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Jag har ett löv

 1. ann skriver:

  Jag ska göra att löv!!! Funderar… tänker… får en idé… förkastar… kuligt…

 2. Inger Svensson skriver:

  Tog just fram och tittade på min stomme och tänkte hur ska jag göra…..

 3. Elisabet skriver:

  Har beställt ett löv, men inte haft tillfälle att hämta det ännu. Men vad ska jag göra? Har kanske en plan…

 4. eva albrektsson skriver:

  Jag har också ett löv!!! Ska jag göra si eller så?????
  Eva

 5. madde madde skriver:

  Vad spännande att jag känner så många löv :)

 6. Min Tråd skriver:

  Jösses vad stort lövet var! Kul , för då syns det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange