kreativitet
förmåga till nyskapande, till frigörelse från etablerade perspektiv; att se verkligheten med nya ögon…
Jag läste detta i entrén till en gymnasieskola härom veckan. En gymnasieskola med estetisk inriktning. Tänker på hur många fler skolor som borde tänka så på detta med kreativitet. Vad kreativiteten gör och kan göra. Att lära sig att se bortom. Att frigöra sig ifrån etablerade perspektiv. Att se verkligheten med nya ögon. Hoppas nu bara att det verkligen är så och att det inte bara är fina ord på en vägg. Ibland undrar jag.

Read this on a wall in a school the other day – it´s the definition of creativity. To see the world with new perspectives, with open eyes. So many other schools should see the world like this, with open eyes and  tell the student about the power of creativity. I just hope that the school with the words live it. I hope that it´s more than beautiful words on the wall.
/Madde


Ps. Umeå Höstljus pågår i Umeå nu, invigning ikväll & då bland annat med barnens egen ljusinstallation, dvs drygt 4000 ljuslyktor i cirklar i Vänortsparken. Det blir magiskt. Läs mer HÄR.

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + femton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange