I den fjärde instruktionen i Slöjdakademins hemliga utmaning skall man inspireras av ett gammalt hus, ett övergivet, skruttigt gammalt hus. Inga problem där heller jag gillar ju hus. Fascineras över ödehus och fantiserar över dess historia. Jag började tänka på ödehus i allmänhet, mina ödehus, som jag sett. Det vindpinade grå kom till mig, ni vet den grå färgen som finns på riktigt gamla hus och lador. Jag tänkte på den övergivna, kvarlämnade gardinen. Det lilla fragmentet av gardinen som hänger kvar i ett av fönstren. I mitt broderi (som det verkar bli, får väl se om det fortsätter så) så resulterade det vindpinade grå i den bit grå organza med stygn i vitt och olika blå nyanser. Idén om gardinen finns i en liten lapp med rosa blommor på.
Ni anar också porträttet, ansiktet, människan som kom till efter förra veckans instruktion, konstnärsinspirationen. Vill ni se hur det går för de andra som deltar i utmaningen, kolla in Slöjdakademins blogg.

I´m continuing the secret challenge & this week we got to see some photos of an old, abandoned house and get inspiration from that. For me, the thoughts went of to grey, really old,  windswept wood. It´s really common here up inte the north os Sweden (on barns foremost) For that I used grey organza and a lot of stitches. I also associated to a shredded, left behind, curtain hanging in one of the windows of the deserted house. For the curtain inspiration I used a little bit of fabric with pink flowers on. You can also see the face, the character who is the resault of last weeks instruction – to be inspired by an artist. This is so much fun. Can´t wait for next instruction – wich I´ll get tomorrow.
/Madde

 

Tagged with:
 

2 Responses to Det vindpinade grå

  1. Tyg och otyg skriver:

    Det ska bli så spännande att se vad det blir av det där!

  2. maria skriver:

    Inspirerande arbete. Jag är på G också och har också den där kvarglomda gardinen i tanken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange