Jenny Bullens kurs i helgen var otroligt inspirerande. Vi hade med oss foton dit, var och en från sin närmiljö, från sitt landskap. Jag hade bl a med mig en bild på min grannes kajaker & kanoter. Jag passerar dessa varje gång jag är ute och promenerar och jag tycker mycket om färgerna och formerna. Så när vi skulle välja foto att arbeta utifrån blev det detta.


Vi fick till uppgift att av tunna skira tyger bygga upp landskapet/bilden. Vi arbetade parallellt med tre bilder var, på samma motiv eller varianter av det. Många valde att dela in sitt foto i tre delar. Jenny Bullen inspirerade till råa kanter, knutar och att lämna trådändar på framsidan. Allt för texturen, djupet och spänningens skull. Och som Jenny sa, det är en bild, bilder hänger på väggen så vem bryr sig om en baksida då… Underbara kvinna!
Här är mina tre broderier i sina tidiga stadier. Från det allra första stegen, till en bit in… Jag jobbade med kanoterna & den röda båten på alla tre bilder.  Jag lovar fler foton, från kursen i sin helhet och fler bilder på hur mina broderier blev.

The course in embroidery I took was really inspiring. We were told to bring photos of our surroundings, our landscapes. I brought a picture of my neighbors kayaks, wich I walk past almost every day – love the shapes & colours. Then we took sheer fabrics & built the picture, the embroidery & then we stitched. We worked on three embroiderys at once. A lot of fun! I´ll show you more pics, of the course in general, other embroiderys & more pics of mine, how they´ve become. Jenny Bullen is a free spirit who inspired us all to use raw edges, threads at the front, knots etc. What a wonderful woman!
/Madde

Tagged with:
 

5 Responses to Jenny, skira tyger och landskap

  1. Elisabet skriver:

    Vad härligt det ser ut! Önskar att jag hade kunnat vara med.

  2. […] runt omkring oss,vår närmiljö. Jag valde ett foto av min grannes kanoter. I mitt förra inlägg om dessa broderier fick ni se mina fotot jag utgick ifrån och de första stegen. Här ser ni nu […]

  3. […] live och här – nya möten, nya kontakter och nya tillfällen. Jag har varit på textilresa, broderikurs, utställningar, jag har hållit en massa ståltrådskurser (fler kommer under våren), jag har […]

  4. […] Går igenom gamla bilder och fastnar återigen för Jenny Bullens broderi. Hon är fantastisk. Kursen jag gick för henne för drygt fyra år sedan (oj vad länge sen det är nu helt plötsligt) var så […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange