Många gånger är ju det enklaste nästan det finaste. Den gamla sanningen & parollen att less is more. Den enkla tekniken, det enkla tillvägagångsättet, det enkla, rena kan vara det mest fulländade, den estetiska tio-poängaren. Däremot tycker jag inte att “less is more”-tanken har med återhållsamhet att göra vad gäller färg. Jag pratar form och uttryck och nästan alltid teknik. Teknik som är okomplicerad och lätt att göra till sin egen är att föredra. Den svåra, komplicerade och svåråtkomliga tekniken blir ofta bara ett medel för skrytmånsar. Skrytmånsar är trist.
Ett begagnad byrå, ett blad och färg, less is more!

Most of the time the easy things, expressions & techniques are the ones to use. The old truth less is more. Less is more however has nothing to do with colour moderation. It´s about form & technique. Don´t complicate things. A second-hand dresser, leafs, clour – less is more.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Less is more

  1. Maria skriver:

    Ja, vackert med bladen!

  2. ann skriver:

    Så klokt så sant! En enkel teknik som ger utrymme för materialet att växa och blomstra, där man har möjlighet att lägga till och dra ifrån, förändra och få plats ger en större lycka i skapandet än en svår teknik som man inte blir sams med. Där man får lägga hela sin energi på att förstå och klara av ger inte alls den spänning och skaparglädje som hela slöjdandet faktiskt skall vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange