Ibland stöter man på saker, människor, företeelser, objekt, tingestar som man inte riktigt begriper sig på, som man inte kan få grepp om, som man inte riktigt vet vad man tycker om… Jag träffade på en stol, som varit ett badkar, som nu har ben och en sits av tryckimpregnerat virke. Den har jag inte grepp om. Den är tänkt att stå utomhus. Jag undrar var, hos vem, hur. Jag undrar vem som kläckte idéen, jag undrar hur den kom till. Jag undrar. Jag vet också att det finns en soffa, gjord på samma sätt. Ska man ha den i sin trädgård, är det kul? Jag kan inte bestämma mig för om det är kul, galet, vansinnigt, skitfult…den är ju allt det, på samma gång.
I alla fall förundrad.

There is people, things, phenomenons, objects that you really don´t know what to think about. That you can´t get a grip on. I met a chair, wich used to be a bath tub. It´s supposed to stand outside, in a garden perhaps. I kow for a fact that there is more where it came from, a sofa for exmaple. I don´t know what to make of it. Is it crazy, funny, ugly, undescribeble….? Yes, it´s all of that, at once. I´m amazed.

/Madde

Tagged with:
 

One Response to Förundran

  1. ann skriver:

    Saker, ting, eller något kan tilltala på många sätt, det kan finnas nått där som man inte riktigt kan få tag på men som ändå talar till dig. Så är det i alla fall för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange