På Västernorrlands länsmuseum, Murberget, finns ett rum med målningar av konstnären Bengt Lindström, 1925-2008. En konstnär som är vida känd, levet en stor del av sitt liv i Frankrike och med rötter. Han finns representerad över hela världen och har ett otroligt expressivt uttryck. Han finns bland annat på Tate.  Han målade pastost, kraftfullt och direkt. Man kan inte låta bli att bli påverkad i detta rum, med målningar nästan från golv till tak. Färgstarkt, färgglatt, färgbombarderat.In the museum in Härnösand, Murberget is a room full of paintings by Bengt Lindström, 1925-2008. He´s a well known painter who is represented all over the world, in Tate amongst others, & he lived most of his life in France. His paintings are colourful, vivid, expressiv, heavy and nobody can walk away unaffected. It´s a great room with the expressive paintings, almost from floor to roof.

/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Bengt Lindström

  1. Min tråd skriver:

    Härligt med människor som inte är rädda för färger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange