Det bor en sak-letare i mig. Sakletaren kommer mer till sin rätt på sommaren, det finns liksom fler saker att leta, att finna, att se och förvärva. Jag hittar vackra saker, saker att skapa med, saker att inspireras av, saker att ge bort, saker att titta på, saker att förändra…Skaletare hittar saker. Många gånger, kanske flest, så hittar man saker andra inte bryr sig om. Det blir ingen konkurrens på så sätt (förutom kanske sakletare emellan). Det är snarare så att de som inte är sakletare förfäras. Oj, vad de kan förfäras. Sakletare får ofta kommentarer av människor som inte är sakletare, kommentarer som;
-Oj, vad mycket grejer…
– Men, vad skall du med det där till…
– Det är ju skrot / skräp / skruttigt…
– Hur kan du bo så där…
Jag vet inga sakletare som kommenterar sin icke-sakletande kamraters hem med ord som; oj, vad tomt och kalt, oj, vad lite grejer du har, du har ju inget du kan göra något med, här finns inget att skapa med, hur kan du bo så där… Det skulle inte gå för sig att säga en sådan sak. Folk skulle bli arga för att man la sig i, ledsen för att man inte tyckte om… Åt andra hållet går det att säga, hur många gånger som helst tydligen.

I collect & find things, objects, pieces… I´m a collector. It´s a lot easier in the summer than in winter time. Me (& fellow collectors) have friends who don´t collect, don´t find & don´t keep. The non-collecting people often say to collectors how much things, stuff, junk, clutter they have. They often question what the things are for & that it´s really not beautiful, needy, good… It´s unthinkable that I (or any other collector) would go to the non-collectors homes & say – Oh, what an empty & boring home you have, you have got almost no things, how can you live like this…The other way around seems to be ok, apparently over and over again.
/Madde

Tagged with:
 

5 Responses to Sakletare

 1. Barbro Eriksson skriver:

  bra sagt!

 2. Karin skriver:

  Sakletarsympati!

 3. madde madde skriver:

  Skönt att veta att det finns flera :)

 4. Maria skriver:

  Känner igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange