Svart är för många en basfärg. Basfärg i hemmet och på kläder och skor. Svart är så bra sägs det, så neutralt, passar till allt, blir aldrig fel, är alltid rätt. Svart är klassiskt. Svart är dramatiskt, diskret, intellektuellt, rockigt, och sofistikerat. Svart sägs vara god smak. Svart kan också vara otroligt opersonligt, den mest opersonliga färgen av dem alla.

Jag kan bli så otroligt less på svart emellanåt – less på dess förutsägbarhet och fegheten den kan innebära. Jag kan bli less på snobbismen som följer i dess fotspår. Ibland kan det nästan gå flera år emellan svarta plagg i min garderob. Då hänger jag mig bara åt mina älsklingar – det rosa, röda, limegröna, turkosa, blommiga, prickiga… Ibland har jag flera svarta plagg & det känns bra. Just nu har jag flera. Svart är ju snyggt och dramatiskt och diskret. Men jag försöker passa mig noga för att inte vara så helsvart. Jag vill ju inte vara för dramatisk, för diskret eller för förutsägbar…

Black is for many THE colour. People dress in black. Black is considered good taste, intellectual, sophisticated, sober, classic. But black is also predictable, boring, cowardly and impersonal. I have gone years without black clothes in my wardrobe. I love green, pink, red, turquoise… sometimes I wear black, but not to much. I don´t want to be to predictable, boring, impersonal…
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Förutsägbar och feg…

  1. Berith S skriver:

    Dramatisk? Ja ibland, och i så fall för att visa väg. Diskret? Nja…Ja möjligtvis då det behövs. Förutsägbar? Absolut inte ett ord jag skulle använda om Dej! Du färgfina, inspirerande kvinna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange