Våren är mer eller mindre här, beroende på vart du bor. Påsken närmar sig & vi är törstiga på färg, ljus & värme. Jag tog in några kvistar härom dagen, fick ta stövlarna & pulsa i snön lite. Detta efter att Anna-Maria berättat om kvistar hon sett hos en blomsterhandlare. Jag tog fram lite färg, vanlig akrylfärg, & målade kvistarna. Jag lät bli att måla de nedersta 8-10 cm. En kvist lät jag vara naturell och efter att all färg torkat, åkte all kvistar ner i en vas med vatten.

Nu en knapp vecka senare så har kvistarna börjat slå ut sina blad. Den naturella snabbare än de andra, men det är kanske inte så konstigt. Jag tycker att det är väldigt vacker i alla fall. Ett enkelt sätt att dekorera riset. Så måla nu & sätt kvistarna i vatten så slår de ut lagom till påsk.

Det finns färdigmålade kvistar att köpa hos vissa blomsterhandlare också, men det är ju roligare att kunna välja exakt den f’ärg man vill & den kvist man vill. Ibland brukar jag ta in al, ibland syren, ibland, björk, ibland rönn…

Spring is more or less here & easter is only a week away. It seems that everyone is longing for sun and lots of colour. So, I took in some braches the other day & painted them, acrylic paint. I left one unpainted. After the paint dried I put them in a vase & now nearly a week later small leafs has opened out. I kow you can buy these at the florists, but it´s more fun to do it yourself & even choose the tree: birch, lilac, alder…
/Madde

 

2 Responses to Påskris

  1. Elisabet skriver:

    Ojdå, jag fattade fel. Jag trodde du hade pås-kris efter att ha använt alla plastpåsar till kransar!

    • madde madde skriver:

      Fast det stämmer också Elisabet, så egentligen läste du rätt :) Jag har klippt upp alla påsar, i vackra färger, för jag har knytit mer & fler….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − elva =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange