Min kamrat Karin (som fick boken Karins broderier i julklapp, för att det passade så bra med en namne) har en himla massa broderier & igår så var vi ett stort gäng som tittade igenom en hel del av dem.  Broderier mycket gamla, gamla & nyare, gjorda av henne själv, släktingar och vänner. Vi tittade, kände och pratade. Vi förundrades över timmar, trådar, tyger, motivval och färger. Tänk så mycket fantastiskt arbete som ligger i skåp och lådor hemma hos människor.


En sak som fascinerar är också hur mycket som dekorerats med broderier: handdukar, bonader, dukar, gardiner, lakan, näsduksfodral, servettfodral, stänkdukar, tvättpåsar, paradhanddukar, pyjamasfodral, nattlinnen, dopklänningar osv osv. Man blir ganska ödmjuk inför vetskapen om alla de timmar, minuter och sekunder som tillbringats genom tiden att dekorera alla vardags- & festföremål.


Det här är mitt evenemangstips för idag. Ha en kväll tillsammans & gå igenom någons linneskåp. Vilka skatter ni kan finna! Vilken inspiration & glädje. Tack fina Karin för dina broderier.

Yesterday my good friend Karin opened up her linnen cupboard and showed her embroiderys. Embroiderys made a long time ago, not so long ago & quite recent. It´s really a treasure. It´s amazing how many hours, minutes and seconds people have been embroidering on all sorts of things: linnen towels, sheets, curtains, dresses, table cloths, laundry bags, hankies etc etc. Thanks Karin!
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Karins broderier

  1. […] ett tag sedan gjorde jag precis som MADDE, tittade på broderier hemma hos en vän, keramikern […]

  2. Margaretha Bohb skriver:

    Hej säljer du broderier jag är intresserad av gammaldags bonader. Har du någon katalog som man kan få köpa av dig. Mvh Margaretha Bohb

    • madde madde skriver:

      Hej hej, Nej, tyvärr säljer jag inte gamla broderier. Letar du bonader får du kolla runt på second hand, annonsera efter eller kanske hittar du på säljsajter på nätet. Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 12 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange