origamihjartan

Jag är helt värdelös på origami. Jag har svårt att få in alla moment och så är jag kanske inte riktigt så himla noga som man ska vara. Det är tråkigt för att jag tycker att det verkar  hur roligt som helst. Det är inte så att jag har gett upp dock, jag brukar prova nu och då. Men jag tycker att skrivna/tecknade instruktioner är svåra att begripa. Så av en slump hittade jag en youtube-film, där det visades hur man viker origamihjärtan. Min vana trogen testade jag och till min förvåning gick det bra. Ja, mina hjärtan är kanske inte snyggast, men jag fick i alla fall ihop dem.

origamihjartan_halsband
Ett litet hjärta som man också kan ha som halsband om andan faller på. De gula är gjorda av ett papper som är 12 x 14,85 cm (dvs en halv a4 längd) och den med hjärtan på är 12 x 15 cm, båda går lika bra, det är inte millimeternoga med pappersstorleken. Däremot så går det ju inte så bra, vilket jag kanske vet men jag ville prova i alla fall, att göra hjärtan av kartong, vilket det blå med hjärtan på är, det blev ju heller inte så snyggt.
Jag tycker om dessa små hjärtan, ja man kan ju göra stora också. Kanske skriva ett litet kärleksbrev i och skicka iväg…

Jag kan inte förklara hur man gör, men här kommer en lugn och pedagogisk kvinna som kan allt om detta :

I´ve made origami hearts – with thios great tutorial. I like them. Perhaps something for Valentine´s day.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Origamihjärtan

  1. […] har hjärt-fokus den här veckan. Jag jobbar vidare med de origaminhjärtan jag lärde mig förra veckan. Jag har gjort fler och skall göra fler under veckan också. Jag […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.