den_bla_klanningen
Jag inte bara overlockade den blå klänningen, prisma-klänningen, i helgen, jag sydde också hela klänningen klar. Jag fick sy-energi. Och jag är riktigt nöjd med denna också. Tycker mycket om tyget, mönstret, prismorna. Det här tyget har jag också fått. En kamrat rensade ur sitt tygskåp lämnade en kasse till mig och där fanns den här pärlan.
Den här klänningen beter sig lite annorlunda än den gröna, då denna är sydd i ett bomullstyg – som är kanske tänkt som inredningstyg främst. Denna lär bli lättare skrynkliga än den gröna som är gjord i en ullblandning.
Men jag är riktigt nöjd. Kanske jag till och med måste göra en till, utan ärm. En likadan men mer sommarbetonad? Måste bara hitta rätt tyg till det. Jag har inget hemma vad jag vet som passar.

klanningsfoto_kollaps
Den gröna klänningen fotade jag själv (stativ och självutlösare). Det är enkelt så till vida att man är bara själv, ingen som pratar till en. Denna gången fick maken vara fotograf och då skrattade jag så mycket så att alla bilder blev inte riktigt som jag tänkt mig.

The blue dress is done and I´m happy. I got a lot of sewing energy this weekend so it´s all done. It´s a really good modell. I like this as much as do the green one. Perhaps I need to do another one, without sleeves. A summerdress. But what fabric will I use?
/Madde

Tagged with:
 

14 Responses to Klänningen Prisma

 1. Den blev jättefin – och jag gillar bilderna när du skrattar :)

  Att hitta ett klänningsmönster som passar mig och sy klänningar i olika tyger är något som ligger på min att-göra-när-jag-får-tid-över-lista.

 2. eva albrektsson skriver:

  Så fin klänningen blev, vad duktig du är. Jag kan höra ditt skratt :D

 3. iHanna skriver:

  Men åh vad fin, lika snygg som den gröna! Du är sjukt duktig!

 4. Erica skriver:

  Vilken härlig blåkombo! Och gillar modellen också, ser mycket bekväm ut.

 5. Karin Larson skriver:

  Så himla fin!
  En sån vill jag å ha!
  Kram!

 6. Åsa skriver:

  Så superduper snygg den blev och du passar ju jättebra i blått!!! Blir glad av skratt-bilderna :)

 7. […] jag har ett sy-il (för er som förstår vad det betyder). Jag har ju gjort ett par klänningar med prinsess-skärning och sedan gjorde jag den första återbruksklänningen, gjord av makens t-shirtar. Nu har jag gjort […]

 8. […] har också varit på ett trevligt 40-års kalas i helgen. Jag hade då på mig den blå prisma-klänningen. Till den valde jag rosa kalasbyxor och mina nya röda skor. Jag kom också på att jag i mina […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange