vagen_till_balberget
Jag har förut berättat om Therése Söderlind och hennes bok Norrlands svårmod som jag är otroligt förtjust i. Jag har också berättat när jag fick den här boken, Vägen mot Bålberget, i brevlådan bara så där. Boken var en överraskning från Gabriella som vet hur mycket jag tyckte om Söderlinds första bok. Det har dock tagit ett tag tills jag tog denna, Bålberget i mina händer.

Jag har ju en liten avvaktande inställning till historiska romaner (och jag vet faktiskt inte varför). Men nu har jag i alla fall läst den och den bara sög in mig.
Jag kunde faktiskt inte sluta läsa. Boken går in i fyra människors öden, vid fyra olika tider – men de har alla en koppling till varandra och platsen. Jag är alldeles tagen av boken, av historien som återupprepar sig, hur historien och platsen präglar människorna och Söderlinds fantastiska sätt att berätta på. Jag är förtjust, jag är glad och tycker att alla ska läsa hennes två böcker (men det kanske ni redan gjort, jag är som vanligt ganska sent ute).
Undra sa flundran vad jag ska läsa nu. Några tips?

I´ve read an amazing book, Vägen mot Bålberget by Therése Söderlind. Love it. It was a surprise, a present from Gabriella. When ever Södelinds books are translated you just have to read them.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + tjugo =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange