xstygn_5
xstygn_4
xstygn_3
xstygn_baksida
xstygn_6
Här kommer några bilder från workshopen med Katarina Evans förra veckan. Katarina berättade om korsstygnet och visade en massa inspirerade bilder (jo, även min bild ). Sedan var det dags att bli praktiska och då handlade det om bilder, tyll och stygn. Vi använde oss av tidningsbilder och vykort och lade tyllen över och vår uppgift blev att tolka bilden i stygn. Ibland blev baksidan mest spännande. Jag använde bara korsstygn och korsade stygn, riktigt utmanande. Jag använde också brunt och murriga toner. Det var riktigt roligt och jag känner att jag måste göra detta igen, använda tyllen på det här sättet. Återkommer med mer bilder längre fram på det jag gjorde.
Vill man inspireras av broderi och bilder på papper så rekommenderar jag Lauren DiCoccios broderier Sewn News och Inge Jacobsens Threaded Covers.

Here are some photos from the workshop with Katarina Evans last week. We worked with tulle, cross stitches and images. So much fun. A real challenge. Want to go back to that way of working, loved the transparency. If you want to get inspiried by artists working with images and stitching, check out the links above.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Tyll och bilder

  1. Boël Östlund skriver:

    Detta är inspirerande skall prövs

  2. […] lovade ju att visa fler bilder från tyllbroderiworkshopen med Katarina Evans, så här kommer de. Utmaningen handlade ju om att tolka en bild i broderi, på […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange