loken
Någon trädgårdsmästare är jag ju inte. Det blev ju inte så mycket broccoli, som jag berättade om sist. Men desto mer lök och nu har jag skördat alla. Det är ju något speciellt att gå ut i trädgården och hämta det man behöver.

loken2
Den sista löken är nu inhämtad och ligger och väntar på att användas. Lökblasten som var kvar har jag sköljt och hackat och fryst in. Den är underbar att använda som lök i sallad eller strö över en gryta innan servering. Så gör jag också med vitlök. Om jag har någon vitlöksklyfta som det börjat spira grönt ur kan jag trycka ner den i lite jord (i en kruka, när som helst under året) och så använder jag vitlöksblasten i sallad eller annan matlagning – den blasten har en fin, mild vitlökston.

smorstekt_lok
För att riktigt njuta av vår lök så smörstekte jag några och serverade till lax en dag. Hur gott som helst! Heja egenodlade grejer.

I´ve planted onions and now I´ve harvested them. It´s so nice. I take care of the whole thing. I cut and freeze the onion tops/greens and use them in salads and stews.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange