bokmaleri6
Jag började ju berätta om min process – min måleriprocess. Här är fortsättningen. Jag slutade ju med det blå förra gången, med att hitta ansiktets form. Så här blev det. Enkelt och expressivt. Jag fortsatte sedan med det blå, det blir konturfärgen i den här bilden, och gjorde ett sammanhang. Detta ansikte, denna person, behöver ett sammanhang, en miljö och det blev av bara farten en väg och ett par granar.

bokmaleri7

Granar behöver fyllas, bli granar, så då blev det fram med det turkosa. Prickar är en bra början (och skön att göra, det finns något meditativt och nära med att använda kroppen med färgen). Jag fortsatte med det turkosa och satte färg på personen. Nu har jag ett framför och ett bakom.

bokmaleri8
bokmaleri9
Det turkosa är en bra underfärg i ansiktet och på halsen, men jag valde att lägga på kopparfärg (glänsande koppar) för att ta ner det hela, dämpa det turkosa. Det blev också lite rött, till läpparna.

bokmaleri10
Undra hur jag skall fortsätta efter detta? Fortsättning följer…

I started this painting here – this is how I continued. There will be more too…
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Hur tänker jag?, del 2

  1. Gunilla skriver:

    Härligt, till vad/vart skall denna måleriprocess leda måntro…
    Är nyfiken på fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 16 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.