bokhyllan_vid_skrivbordet
Ida med Tyg & Otyg taggade mig i ett bokinlägg med uppmaningen att svara på några frågor om böcker och läsning. Eftersom jag verkligen älskar böcker och läsning så kunde det vara lite roligt. Japp, så här kommer frågorna jag fick och mina svar:

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Karl-Ove Knausgårds böcker gillar jag, Min Kamp,  (har just börjat på nummer tre & fyran ligger och väntar), sedan får det bli En man som heter Ove (som jag nyss läst ut iofs), PO Enqvists Liknelseboken ligger också och väntar (den låg i min brevlåda en dag med en lapp i, “Jag fattar inte något, läs den du och berätta sen”. Så det får jag ju göra…). Jag hoppas också att jag hinner läsa ut Göran Rosenbergs Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz som jag har läst 20% av och fastnade i för någon månad sedan. Sedan vill jag läsa en bok jag fick i födelsedagspresent, jag vet ingenting om den så det skall bli spännande att läsa Den hemliga dottern.
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Jag har några böcker om pedagogisk dokumentation och estetik som vore bra att jag läste för mitt jobbs skull, men de trillar hela tiden ner på prioriteringslistan. Romaner är roligare.
3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
I sängen (fast det tycker jag alla årstider). Jag tycker om att ta med mig historien, berättelsen när jag somnar. Ibland längtar jag tills jag får gå och lägga mig så jag kan läsa och ibland går jag och lägger mig tidigare (än jag brukar) så att jag ska kunna läsa längre.
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
I sängen :)
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag måste nog ta En man som heter Ove, som jag skrev om för ett tag sedan. Det är en perfekt sommarbok. Rolig och allvarlig. Skratt och gråt. Perfekt sommarlitteratur!
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Jag tar Ove igen.
7. Strand eller hängmatta?
Hängmatta! Vilsamt, stilla. Att kunna blicka upp mot himlen och trädkronor. Läsa lite, vila, tänka, lyssna, läsa lite till. Alltid hängmatta före stranden. Önskar att Britts var min.
8. Deckare eller roman?
Roman. Är inte på deckarhumör. Blir kanske sedan. Det brukar gå i vågor.
9. Favoritgenre?
Jag gillar böcker om människor, vanliga människor. Böcker som utspelar sig i vardagen och verkligheten – eller som känns som om. Jag gillar realism. Jag gillar också poesi. Gillar verkligen poesi.
10. Tagga 3 andra!
Maria – Jag blommar, Elin – Huldas Byrålåda & Elisabet – Textila inslag.

I´ve answered some questions about books and reading – wich I love (reading and books)
/Madde

 

Tagged with:
 

3 Responses to Bokprat

 1. Tyg och otyg skriver:

  Vad kul att du ville svara! Knausgård har jag också hört mycket gott om, men med tanke på min lästakt när det inte är semester så känns det lite tungt att ta sig an en svit med så många böcker… Hängmattan ser helt underbar ut, där skulle jag också kunna tänka mig att ligga och läsa!
  Och så måste jag bara lägga in en rättelse angående mitt namn, jag heter ju inte Elin utan Ida. :)

  • madde madde skriver:

   Aj, det blev fel. Jag VET ju att du heter Ida. förlåt förlåt. På tal om Knausgård så tar jag det lugnt. Jag är på min tredje bok för i år. Jag tar en sådan och så några andra emellan. Må gott!

 2. Elisabet skriver:

  Ja, jag läser en hel del. Ofta för fort! Jag funderar på frågorna. Det kan hända att jag svarar, men inte just idag. Nu måste jag försöka komma igång och jobba efter många veckors ledighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − elva =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange