parm_1
parm_2

parm_3

parm_4

Jag gillar de gamla enkla ringpärmarna. De är dock inte alltid så fina. Så då passar det ju att ta fram färgerna och måla lite. Bruksmåleri.

I like the old ringbinders, but they are´nt always so pretty. So, I often paint them. Painting for everyday use.
/Madde

Tagged with:
 

5 Responses to Förvandling

 1. Elin skriver:

  Vad kul att du visar det här just nu! Jag har precis sorterat ut några gamla pärmar som är för fula för att ha framme, och funderade över om jag skulle köpa nya eller försöka piffa till de gamla… Jag lutar mer åt det senare alternativet :) Det är sådana där pärmar med tygrygg, men det borde ju gå att måla på dem också, eller hur? Man kan ju alltid försöka.

  • madde madde skriver:

   Det går jättebra att måla pärmar med textilrygg också. Akrylfärg funkar på allt :)Jag grundar med gesso, men det funkar utan också, det har jag gjort förr. Du får visa hur det blir…

 2. Gunilla skriver:

  Hej Madde!
  Kan du inte visa bilder under arbetets gång och skriva hur du tänker just i de olika momenten?

  • madde madde skriver:

   Jag ska tänka på det till nästa projekt, ta mer bilder och beskriva hur jag tänker. Jag återkommer :)

 3. […] Härom veckan så målade jag om en pärm. Då ställde Gunilla frågan – Kan man få se bilder under arbetets gång & få höra hur du tänker. Jag gick omkring med den frågan i kroppen ett tag. Så småningom så letade jag fram en ny bok – en ny skissbok blir till av en gammal trådbunden bok – och på kvällarna efter all renovering så har jag målat lite nu och då. (så bildkvaliteten är inte den bästa) Jag bestämde mig då för att verkligen fota hela processen, i alla fall vid ett uppslag i boken, och försöka förstå hur jag tänker. Jag vet nämligen inte själv. Jag bara gör. Jag gör det mesta med intuition, som det faller sig. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.