glossy_golden
Färg är alltid intressant och när det tipsas om bra färg blir jag nyfiken. Den amerikanska flytande akrylfärgen Golden har många skrivit om och rekomenderat (lite svårt att få tag på dock, men jag har hittat en nätbutik som HAR den). Jag köpte ett litet set (15 ml flaskor) på ebay för att testa. Det är en transparent färg som blir lite blank när den torkar. Jag har använt färgen i mina böcker. Jag gillar transparensen och det blanka.

fargjamforelse
Jag började klura på om det finns något alternativ, om man nu inte får tag i denna färg, och kom att tänka på glossy-akrylfärger. En enklare, blank akrylfärg som ofta används på förskolor och skolor och som jag själv använder i mina workshops ibland. Den färgen är mycket, mycket lik Golden-färgerna. Jag gjorde ett test (men hade inte exakt samma kulörer) och färgerna har samma glans och ungefär samma transparens, känns likadan i penseln. Så jag tycker att de är väldigt likvärdiga. Glossy-färger finns i en massa olika märken och kan köpas på bl a  Creativ Company, Aba Skol och IB Wahlström. Så nu har jag köpt mig ett set glossy-akrylfärg från Creativ Company, till en bråkdel av priset för Golden-färgerna & den duger absolut för mig.

A lot of peaople talk about Golden fluid acrylisc. A colour that isn´t that easy to find in Sweden. I bought a set on ebay and tried them. Tried and liked the trancparency and the gloss. And I found out that ordinary glossy acrylics, wich is used in schools here have similar qualities as the golden-acrylic. Click on the links for exampels.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange