Idag är det världsbroderidagen. Den instiftades ifjol och syftar till skapande, fred och jämlikhet. Världsbroderidagen vill sätta fokus på broderiet och textilen. Världsbroderidagen är kul. Firar du?  Är du i Skåne så är det ett stort firande i Smygehamn. Jag vet också att det firas i Danmark och på flera orter i Sverige. Har du vägarna förbi i eftermiddag så är du välkommen till mig i Skeppsvik (14.00-17.00) då broderar jag i mitt lilla hus vid havet – kom & drick en kopp kaffe, brodera, umgås och inspireras.
Det finns ett fint manifest för världsbroderidagen som går att ladda ner på flera språk på Broderiakademins hemsida.


Idag är också första dagen på min egen bildutmaning – 50 bilder 50 dagar. Idag skall jag göra den första. Undra hur den blir. Undra vad dagen för med sig som ger mig inspiration…
Jag är också väldigt glad för den fina respons jag fått på min utmaning och för er som vill hänga på, hurra! En bild om dagen kan ju faktiskt bara ta två minuter i anspråk varje dag, visst har du det? Eller så gör du en bild varannan dag, en var tredje, eller lite nu och då – utmana dig själv med en bild ibland, i vilken teknik som helst, håll det enkelt, i liltet format och så opretentiöst du kan. Ha en bra dag!

Today is World Embroidery Day – read the manifesto here. (it´s in english). It will be celebrated all over Sweden. Will you join? This is also my first day of my daily art challenge (50 artworks in 50 days). Today I´ll make my first artwork. Wonder what it´ll be…
/Madde

5 Responses to Världsbroderi & den första dagen

 1. IréneJB skriver:

  Kanske skulle brodera i stället för att sticka idag då… men jag vill ju bli klar med tröjan. Svåra val :)
  Är lite sugen åp en bild om dagen jag med, men med tanke på att det snart vankas fjällsemester och jobbstart så törs jag inte hoppa på. Inte på riktigt iaf.

  • madde madde skriver:

   Skär till några små papper – lägg de & en penna i fickan så kan du göra alla bilderna på fjällvandring, semester å annat…Det kan bli som en dokumentation av platsen, känslan och dagen.

 2. Elin Folkesson skriver:

  Jag har gjort en liten bild idag. Hoppar på en vecka i taget, med min egen lilla twist. Det är kul med utmaningar!

 3. PetraMaria skriver:

  Jag är med!
  Har precis postat min första bild. Detta blir verkligen en utmaning :))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 13 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange