Förra veckan gjorde jag en dam i rött efter inspiration av Huldas Byrålådas egna utmaningar. Denna vecka har hon mönster som tema & jag har haft roligt med mönster hela veckan. När jag nu verkligen tänkt på mönster under veckan så har jag kommit på att det är något jag alltid och hela tiden gör. Jag gör mönster i kanten på anteckningar, på tidningar, i skissböcker, på gamla kuvert, på allt och inget. Det är ju ett sorts klottrande och det blir mönster.
Mönstret på bilden har jag gjort i min Art Journal/skissbok som Hanna inspirerade till ifjol – jag håller fortfarande på med den, lite nu och då. Just nu har jag en sådan period då det har blivit lite nu och då och lite varje dag. Jag använde ju en stor och tjock bok till ändamålet och det är väldigt roligt. Nu börjar dock boken bli rätt så full och klar så jag måste hitta en ny. Jag har ju dock kravet att den skall vara sydd, så att det är lätt att ta ut ett par sidor här och var så att den behåller formen. Kanske ska jag gå och fortsätta på en sida i min Art Journal (det finns faktiskt inget riktigt bra svenska namn, skissbok betyder inte samma sak tycker jag) eller blir det ytterligare lite mönster…

Last week I did a lady in red after I´d been inspired by Huldas Byrålådas weekly challenges. This week it is forming patterns & that´s something I´ve done all week. It´s really something I´ve always done – on every  piece of paper I´ve had access to. The pattern I´ve made on the photo is made in my Art Journal wich Hanna inspired me to start do a year ago. I chose an old book, big and thick, so I´m still working in it – now and then. But it´s almost full. I´m almost done so I have to start looking for a new book . I really like the idea to making an art journal out of an old book. Perhaps I´ll go and finish a page in my Art Journal right now…
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Mönster

 1. Elin Folkesson skriver:

  Härligt! Jag har faktiskt aldrig gjort en art journal. Jag har haft skissböcker, men det blir ju som du säger inte samma sak. Men visst borde det finnas ett svenskt ord… man kanske får hitta på ett. Konstdagbok kanske? Konstjournal? Bilddagbok? Svårt…

 2. Maria skriver:

  Hej!
  Jag har nu i flera år längtat efter att göra en Art Journal. Och extra fint är det i en gammal bok. Men varför sätter jag inte igång? Vet inte, har bara så mycket jag vill hela tiden och är nästan ständigt frustrerad.

 3. madde madde skriver:

  Tänk inte på det som att det är något som måste bli klart. Börja bara i en bok, se var det leder, vad som händer. Måla lite, klistra, klipp och riv. Sätt samman, teckna, klottra och skriv…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange