För ett tag sedan läste jag hos Hanna om hennes “art journals” (konstdagbok / skissbok / dagbok i bilder: eller vad det nu skulle kunna heta på svenska). Hon arbetar mycket med detta & visar på sin blogg mycket inspirerande bilder & instruktioner. När jag satt och läste så kom jag ihåg några utgallrade biblioteksböcker som jag gjorde om till skissböcker för många (många) år sedan. Jag letade rätt på dessa & hade en riktigt rolig tillbakablick och jag fick enorm lust att börja på en ny.  Så jag letade rätt på en bok (universitetsbibliotekets hylla för utgallrade böcker, 5:-/st) som passade, “The illustrated Who´s who in British films” – en perfekt bok för mig – med gamla filmaffischer, fotografier, tabeller med namn, årtal & filmtitlar.


Förra gången (för länge, länge sen) jag gjorde detta så grundade jag inte utan jag gjorde collage & tecknade rätt på den ursprungliga sidan. Nu har jag inspirerats av Hanna & har grundmålat en hel del sidor, andra har jag klistrat in färgat papper på & andra sidor tecknar jag rakt på det befintliga. Jag följde &så Hannas exempel med att ta bort några sidor här och var, så att den inte tappar formen helt efter ett tag. Vissa av sidorna jag rivit ut har jag återbrukat genom att klistra in igen, hela eller delar därav.

Jag tar fram boken nu och då, gör lite grann, eller mycket. Jag målar, skissar, klistrar & så om igen och jag har roligt. Det underbara med denna typ av skissbok är att den ställer inga krav. Gillar jag det inte så klistrar jag över eller grundar igen. Jag tänkte visa er några bilder från den nu & då, så gillar ni detta får ni hålla ögonen öppna.

Hanna made me remeber an old art journal I made from an old book years (& years ago). With inspiration from her work & the memory-lane-tour I did in my old book, I decided to make a new one. I found a suitable book, “The illustrated Who´s who in British films”, with posters, pictures & filmtitles. I made this version better thanks to Hannas tutorial (gessod pages, tearing of pages etc) . I am having lots of fun. I´m going to show pictures & pages from my book on the blog every now & then.
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Skissbok / Art Journal

 1. ann skriver:

  Vilken underbar idé, så skall jag med göra!!!

 2. Kul ide! Lycka till med din art journal :)

 3. madde madde skriver:

  Tack så hjärtligt! (& det är jätteroligt)

 4. […] Det är ju ett sorts klottrande och det blir mönster. Mönstret på bilden har jag gjort i min Art Journal/skissbok som Hanna inspirerade till ifjol – jag håller fortfarande på med den, lite nu och då. Just […]

 5. […] på med en bok, damernas bok. Jag har använt en bok om folksagor (utgallrad på biblioteket) och förvandlat den till en skissbok, en måleribok, en konstdagbok, en bildbok… Det kommer att vara damer på alla uppslag, […]

 6. Mera av allt skriver:

  […] Jag har bland annat införskaffat ett riktigt fint akvarellblock och så har jag börjat på en ny skissbok/art journal – en gammal bok som jag återbrukar som skissbok. Det blir mer […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 17 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange